skip to Main Content

De 5 bekendste bouwconstructies van Nederland

Europa is de thuisbasis van gebouwen. In haast alle landen komen gebouwen voor die hun eigen, unieke kenmerken tonen. Nederland kent ook een tal  van bijzondere gebouwen met unieke kenmerken die je nergens anders zult zien. Deze kenmerken hebben ervoor gezorgd dat de gebouwen aan wie ze toe behoren best wel bekend zijn geworden. De bekende gebouwen van Nederland hebben ervoor gezorgd dat dit land ook een regelmatige invoer krijgt van toeristen, wat altijd helpt als het gaat om deviezen. De volgende lijst die ik heb samengesteld gaat over de vijf bekendste bouwconstructies van Nederland. Ik hoop dat jij na dit artikel gelezen te hebben een prachtig beeld krijgt van alle mooie gebouwen in Nederland met hun bijzondere kenmerken. Lees maar verder om meer te weten over de gebouwen die zeer populair zijn in ons mooi land.

Kubuswoningen te Rotterdam

De gele, speelse Kubuswoningen die in Rotterdam staat is niets anders dan een architectonisch fenomeen. Deze bijzondere constructie werd opgericht in 1984 en het wordt jaarlijks door een groot aantal toeristen bezocht. Deze prachtige woningen van Piet Blom worden ook nog steeds bewoond door mensen. Het zal best wel vreemd zijn voor deze mensen om te wonden in een huis met schuine wanden, maar zij zullen het zeker al gewend zijn. Om zelf dit zwaartekracht tart gebouw te ervaren is wel een traktatie, dus bezoek gauw de Kubuswoningen te Rotterdam. Het voelt wel alsof de wanden elk moment op jou kunnen vallen.

Markthal te Rotterdam

De eerste markthal van Nederland werd in 2014 geopend. Wat de Markthal van Rotterdam zo uniek maakt is het feit dat het behalve een markt ook uit woningen bestaat. Een overdekt markt is haast in alle grote steden te vinden, maar een markt gecombineerd met woningen zie je toch niet elke dag. Met de Markthal heeft Rotterdam nu een zogenaamde blikvanger die zorgt voor een stabiele invoer van toeristen. Wat de Markthal nog unieker maakt is het gigantische kunstwerk dat op het plafond staat. Dit prachtig kunstwerk heet de Hoorn des Overvloeds en het maakt de Markthal van Rotterdam prachtiger dan het is. Mooi kunstwerk en prachtige architectuur zorgen voor een buitengewone bouwconstructie en dat is de Markthal van Rotterdam zeer zeker.

Eye te Amsterdam

Alleen de naam van het filmmuseum in Amsterdam klinkt al kunstzinnig: Eye. En het filmmuseum heeft zo een kunstzinnige naam voor een reden; het gebouw is namelijk helemaal uniek. Nergens anders in Nederland zal je zo een pracht van een bouwconstructie vinden. Als het museum zo een reputatie blijft behouden, wordt de kans groter dat het net zo iconisch als de Eiffel Toren in Parijs zal worden. Het bijzondere Eye-museum werd geopend in 2013, maar het is lang niet alleen een filmmuseum; er staan namelijk ook een bioscoop en een cafe-restaurant die mensen graag bezoeken na een tripje naar het museum.

Rijksmuseum te Amsterdam

De naam van Pierre Cuypers staat bijna in synoniem met het Rijksmuseum en Amsterdam Centraal Station. De twee gebouwen die werden ontworpen door de architect uit de 19e eeuw lijken namelijk bijna op elkaar. Het Rijksmuseum dat in Amsterdam staat wordt ook wel de kathedraal van Cuypers genoemd, vandaar we zeggen dat Pierre Cuypers in synoniem staat met het Rijksmuseum. Het rijksmuseum bestaat uit acht prachtige torens die men laat denken aan Hogwarts uit de Harry Potter filmseries. Dit gebouw is zo beroemd dat het jaarlijks door miljoenen bezoekers bezocht wordt.

Paleis op de Dam te Amsterdam

Het Paleis op de Dam is uit de 17e eeuw en is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit die tijd. Nu is het namelijk een bekende toeristisch centrum. Dit beroemde gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als stadshuis van Amsterdam, maar vanwege een of andere wending werd het pas in de 19e eeuw ingericht als paleis. Dit prachtig gebouw wordt heden gebruikt door Koning Willem-Alexander voor staatsbezoeken en andere officiële ontvangsten. Zo blijft het Paleis op de Dam haar prestigieuze reputatie behouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top