skip to Main Content

Mijn naam is Wendy en ik ben de oprichter van dagvandearchitectuur.nl. De naam is vanzelfsprekend: bij deze website ben je terecht voor alle informatie omtrent de mooiste architectuur van Nederland. Ik vind dat architectuur een bijzondere vorm van kunst is en net als andere vormen van kunst moet het tentoongesteld worden. Alle afbeeldingen van architectuur die je op deze website zal zien zijn afkomstig van mij of van andere liefhebbers van architectuur.

Architectuur

Ik ben zeker dat je een bepaalde afbeelding in je hoofd krijgt als ik over architectuur praat. Laat mij maar wat meer informatie geven over architectuur voor alle duidelijkheid. Architectuur houdt zich bezig met het ontwerpen van gebouwen, open ruimtes, gemeenschappen en andere kunstmatige constructies en omgevingen, en meestal met een bepaald esthetische effect. Maar dat is niet alles! Architectuur is een passie en een roeping. Het is beschreven als een sociale kunst en ook als een kunstzinnige wetenschap. Daarom moet architectuur ook van de hoogste ontwerpkwaliteit zijn. Architectuur biedt, in de woorden van Marcus Vitruvius, de Romeinse architect en historicus, “stevigheid, handelswaar en genot.”

Mijn doel

Met deze website hoop ik een platform te bieden om de mooiste architectuur van Nederland ten toon te stellen. Als kind kon ik mijn passie voor kunst niet met veel mensen delen. Mijn passie voor architectuur kon ik haast met niemand delen aangezien meeste kinderen geen belangstelling tonen ervoor. Er waren ook geen websites of forums beschikbaar die met architectuur te maken hadden. Ik voelde me heel erg eenzaam wat dat betreft en dat is helemaal geen goed gevoel. Toen besloot ik om mijn eigen website te maken en om mijn eigen afbeeldingen over architectuur te delen met anderen die wel belangstelling ervoor tonen. Niet lang nadat ik met deze website van start was gegaan ben ik te weten gekomen dat er een bijzondere aantal mensen bestaat met dezelfde passie voor kunst en architectuur als ik. Ik had daarom besloten om hun afbeeldingen ook te delen op mijn website en ik kan nu zeggen dat ik enorm trots ben op alle inhoud op mijn website.

Het belang van architectuur

Waarom is architectuur nou zo belangrijk? Moeilijke vraag inderdaad. Architectuur zou voor een ieder iets anders betekenen. Voor mij is architectuur belangrijk om een ding: kunst. Een kunst om een ruimte te creëren geluk, tevredenheid en een verlangen om te blijven kunt voelen. Architectuur heeft overal een andere betekenis. Het hoeft niet per se iets adembenemend te zijn, niet per se iets dat normaal is. Het hangt er vanaf. Ik hoop dat jij na dit gelezen te hebben je eigen reden hebt gevonden waarom architectuur belangrijk is.

Ik zie deze website als een belangrijke medium om architectuur als kunst te kunnen tentoonstellen. Ik hoop dat jij mijn website ook zo kunt zien. Ik doe de groet en ik hoop dat jij ook een lid wordt van mij site.

Back To Top